Iedereen kan toch communiceren!?

Kan je daar vlug iets over schrijven?
Als we iemand vinden met een vlotte pen, dan kan die in een paar uurtjes per week wel onze socials verzorgen. Toch?
Wat doen jullie eigenlijk?
Communiceren … dat kan toch iedereen!?

Kan iedereen communiceren?

Herken je รฉรฉn van de rode uitspraken? Wekt het wrevel bij je op? Een ongemakkelijk gevoel? Onmacht? Dan is de kans groot dat je werkt op een communicatiedienst of zorgt voor de communicatie van je organisatie of onderneming.

Al die emoties voelde ik, in een ver en niet zo ver professioneel verleden.
Het opboksen tegen de werkdruk. Of tegen het onvermogen van je omgeving om te begrijpen dat schrijven niet iets is wat je er zomaar bij doet.

Ik bots op mijn limieten om mijn eigen marketing of communicatie te doen.

Bij ondernemers in mijn netwerk hoor ik de laatste tijd nog iets anders. Ze botsen tegen hun eigen limieten. Weten niet goed waaraan te beginnen. Hoe te beginnen. Of voelen de immense druk van de socials op hun schouders.

Over die druk zou ik het Amazonewoud vol kunnen schrijven. En ook de worsteling van de bevriende ondernemers begrijp ik goed. Als je net gestart bent of je hebt geen gigantische winsten, dan probeer je op veel uitgaven te besparen. En ook dus op je communicatie. Want dat kan toch iedereen. ๐Ÿ˜‹

Copywriter denkt dat niet iedereen kan communiceren

Iedereen communiceert. Klopt. Maar dat verloopt niet altijd even vlot.

Wat heb je nodig om goed te communiceren?

Wat iedereen kan gebruiken, is tijd. Sommigen hebben nog wat advies nodig en anderen een copywriter of communicatie-expert.

Ik hoor het je denken: “Hannie dat is wel een goedkope manier van promotie maken voor je eigen aanbod”.

“Hold your horses”. Ik schrijf dit niet om van jou mijn nieuwe klant te maken. Al ben ik natuurlijk niet heiliger dan de paus. ๐Ÿ˜‰
Ik schrijf dit vooral uit fierheid voor mijn vak.

Hoe die fierheid zich uit bij mijn copywriter-concullega’s en mezelf?

We lezen, leren, wisselen uit, leren en lezen over ons vak, elke dag opnieuw.


Maken we dan nooit fouten? Oh I wish. ๐Ÿ˜๐Ÿ˜…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *